Синоними за 'подбива':

подбива (несв.)
[ под-би-ва ]
види:
Толковник
Правописен
Други речници
синоними:
мота (несв.), потсмева (несв.), размајтапи (св.), смее (несв.), шегува (несв.)
колокации:
FlexiMac
 менување на македонски глаголи