Синоними за 'иселеништво':

иселеништво (ср.)
[ и-се-ле-ни-штво ]
види:
Толковник
Правописен
синоними:
емиграција (ж.), мухаџирлак (м.), печалбарство (ср.)
колокации:
FlexiMac
 менување на македонски глаголи