ѕвечка

ѕвечкаат
Вид збор: Глагол, несвршен
Ранг: 20966
Ѕвечи со намален интензитет.
Англиски: clatter
Употреба: Деминутив
Примери:
Синџирот ѕвечка околу вратот на песот.
Ѕвечкаат денарите во џебот.
Луѓето јадеа и молчеа, ѕвечкаа само лажиците.
Изведенки
ѕвечкање ср.
глаг. им.