а   б   в   г   д   ѓ   е   ж   з   ѕ   и   ј   к   л   љ   м   н   њ   о   п   р   с   т   ќ   у   ф   х   ц   ч   џ   ш

слепо црево

Вид збор: Сложенка
Црволик додаток прикачен на продолжетокот од дебелото црево.
Латински: intestinum caecum Англиски: appendix
Употреба: Анатомија
Примери:
операција на слепо црево
воспаление на слепото црево