а   б   в   г   д   ѓ   е   ж   з   ѕ   и   ј   к   л   љ   м   н   њ   о   п   р   с   т   ќ   у   ф   х   ц   ч   џ   ш

псевдонимен

псевдонимниот
Вид збор: Придавка
Напишан или што пишува под псевдоним.
Примери:
псевдонимен автор