а   б   в   г   д   ѓ   е   ж   з   ѕ   и   ј   к   л   љ   м   н   њ   о   п   р   с   т   ќ   у   ф   х   ц   ч   џ   ш

ни

Вид збор: Префикс
Претставка, префикс за образување зборови за изразување негација, за засилено целосно одрекување.
Примери:
ниеден, никаде, никако
никаков, никогаш, никако
никој, николку, ништо
FlexiMac
 менување на македонски глаголи