а   б   в   г   д   ѓ   е   ж   з   ѕ   и   ј   к   л   љ   м   н   њ   о   п   р   с   т   ќ   у   ф   х   ц   ч   џ   ш

ме

Вид збор: Заменка
Ранг: 37
Кратка форма за директен предмет од личната заменка јас, се употребува сама или заедно со долгата форма - мене ме.
Англиски: me
Примери:
Ме викнаа да дојдам.
Мене ме избраа.