а   б   в   г   д   ѓ   е   ж   з   ѕ   и   ј   к   л   љ   м   н   њ   о   п   р   с   т   ќ   у   ф   х   ц   ч   џ   ш

кратко

Вид збор: Префикс
Како прв дел од сложенка значи дека тоа што е именувано cо вториот дел е кратко: кратковечен, краткотраен.
Англиски: short