а   б   в   г   д   ѓ   е   ж   з   ѕ   и   ј   к   л   љ   м   н   њ   о   п   р   с   т   ќ   у   ф   х   ц   ч   џ   ш

без

Вид збор: Префикс
Претставка / префикс за образување именки и придавки, а поретко прилози и глаголи, со значење на отсуство, немање, недостиг на нешто што е именувано во основата или лишеност од нешто.
Примери:
Безработица, безумство, безгласен, безводен, безделничи, безбоен, безгласен, безверник, беззаконие.
Бездруго - сигурно, секако.
FlexiMac
 менување на македонски глаголи