а   б   в   г   д   ѓ   е   ж   з   ѕ   и   ј   к   л   љ   м   н   њ   о   п   р   с   т   ќ   у   ф   х   ц   ч   џ   ш

ЕМБ

Вид збор: Скратеница
(единствен матичен број) Единствена ознака на идентификационите податоци на граѓанинот кој се состои од 13 цифри и претставува исто така даночен број на граѓанинот како даночен обврзник.
Примери:
Матичен број на граѓанинот претставува единствена ознака на идентификационите податоци на граѓанинот.