ја

Вид збор: Сврзник
Разделен, повторен, за поврзување зборови или реченици приредени меѓу себе; а...а; де...де.
Англиски: either
Употреба: Разговорно
Примери:
Ја ќе стане, ја ќе седне.
Ја ќе се сторам невеста, ја ќе пукнам од јадови.
Ја едната, ја другата мома, двете се убави.
FlexiMac
 менување на македонски глаголи