ја

Вид збор: Заменка
Кратка форма за директен објект од личната заменка таа, онаа; се употребува сама или заедно со долгата форма неа ја.
Англиски: her
Примери:
Ја праша ли? Неа да ја прашаш.
FlexiMac
 менување на македонски глаголи