јаболчест

јаболчестиот
Вид збор: Придавка
Што личи, што има форма на јаболко.
Примери:
јаболчесто лице
Изрази
Јаболчесто овошје - група плодови: разни видови круши, јаболка итн.
FlexiMac
 менување на македонски глаголи