намаз

(едн.) намазот
Вид збор: Именка, машки род
Ранг: 33226
1. Муслиманска молитва која муслиманите ја прават петпати во денот.
Англиски: prayer Турски: namaz
Употреба: Религија
2. Слој со кој нешто е намачкано.
Англиски: spread
Употреба: Нестандарден збор