излог

мн. излози
Вид збор: Именка, машки род
Ранг: 3805
Место, површина зад прозорец на предниот дел од продавница што служи за излагање разни производи.
Англиски: shop window
Примери:
Децата стоеја пред слаткарските излози.
Богато осветлени излози.