анализатор

мн. анализатори
Вид збор: Именка, машки род
Направа, апарат со кој се врши анализа.
Англиски: analyzer
Употреба: Хемија
Примери:
Анализаторот ги прикажува во проценти сите делови од оваа супстанција.