анабаптист

мн. анабаптисти
Вид збор: Именка, машки род
Припадник на анабаптистичка секта.
Англиски: anabaptist
Употреба: Религија
Изведенки
1. анабаптистка ж.
мн. анабаптистки
2. анабаптистички прид.
анабаптистичкиот