Македонија

Македонијо
Вид збор: Име
Ранг: 138
1. Географско и историско подрачје на Балканскиот Полуостров во југоисточниот дел од Европа.
Англиски: Macedonia Албански: Maqedoni
Употреба: Географија
Примери:
Вардарска Македонија
Егејска Македонија
Пиринска Македонија
2. Република Северна Македонија
Англиски: Republic of North Macedonia Албански: Republika e Maqedonisë Veriore
Употреба: Политика
Примери:
РС Македонија