wrinkled - онтологија

жебрав повеќе

жебравиот
Вид збор: Придавка
Што е со набрана, збрчкана кожа (обично за човек).

збабарен повеќе

збабарениот
Вид збор: Придавка
Што е со многу брчки.

збрчкан повеќе

збрчкани
Вид збор: Придавка
Што е со брчки.
истуткан

спурен повеќе

спурни
Вид збор: Придавка
збрчкан
Примери:
Спурено лице.

стуткан повеќе

Види и: стутка (св.)
стутканиот
Вид збор: Придавка
згужван