worldly - онтологија

земски повеќе

земскиот
Вид збор: Придавка
Што се однесува на земјата како свет.

световен повеќе

световни
Вид збор: Придавка
светски

светски повеќе

светска
Вид збор: Придавка
Кој им одговара на барањата на светот, кој е примен во светот.
Албански: tokësor