witchdoctor - онтологија

бајач повеќе

мн. бајачи
Вид збор: Именка, машки род
Гаталец, вражач, вражалец, тој што бае, гата.

бајачка повеќе

Види и: бајач (м.)
мн. бајачки
Вид збор: Именка, женски род
Жена што бае, гата.
Албански: fallxhore

вражалец повеќе

мн. вражалци
Вид збор: Именка, машки род
Лице што вража.

вражалица повеќе

мн. вражалици
Вид збор: Именка, женски род
вражалка

вражар повеќе

Види и: вражалец (м.)
мн. вражари
Вид збор: Именка, машки род
вражалец

вражачка повеќе

мн. вражачки
Вид збор: Именка, женски род
вражар, вражач
Албански: mjek magjistar, fallxhi