whatever - онтологија

каков повеќе

какви
Вид збор: Заменка
(било, макар каков) Во зависни конструкции во составите каков; со засилено неопределено значење - некаков, сеедно каков.
Албански: sidoqoftë
(било, макар каков) Во состав со честичките „годе“, „да“ кога се истакнува дека се задржува ставот, судот и покрај особините на поимот за кој станува збор или независно од нив; сеедно каков, каков било.
Албански: çfarëdo
(каков било) И со послаб квалитет, што едвај ги задоволува критериумите на категоријата во која припаѓа.
Албански: sidoqoftë

што-годе повеќе

Вид збор: Заменка
Што да е, што и да било.
(во придавска употреба) каков било