weaving mill - онтологија

платнарница повеќе

мн. платнарници
Вид збор: Именка, женски род
Фабричко одделение во кое се изработуваат разни платна.
Албански: reparti i pëlhurave
Употреба: Економија

предара повеќе

мн. предари
Вид збор: Именка, женски род
предачница
Употреба: Дијалектен збор

предачница повеќе

мн. предачници
Вид збор: Именка, женски род
Фабричко одделение во кое се работи со предачни машини.

предилница повеќе

Види и: предачница (ж.)
мн. предилници
Вид збор: Именка, женски род
предачница

ткаачница повеќе

Вид збор: Именка, женски род
ткајачница

ткајачница повеќе

мн. ткајачници
Вид збор: Именка, женски род
Работилница или специјална просторија во фабрика, во која се ткае.
Употреба: Економија