wealth - онтологија

благо повеќе

мн. блага
Вид збор: Именка, среден род
духовно богатство, вредност
Албански: vlerë
Употреба: Преносно значење

богатство повеќе

мн. богатства
Вид збор: Именка, среден род
Големо количество материјални добра што некој ги поседува.
Албански: pasuri

добро повеќе

мн. добра
Вид збор: Именка, среден род
Културно и материјално богатство.
Албански: pasuri

изобилство повеќе

Види и: изобилие (ср.)
(едн.) изобилството
Вид збор: Именка, среден род
Големо, доволно количество нешта потребни за добар живот.
Албански: bollëk, pasuri