weakness - онтологија

немоќ повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
Недостиг, немање на физичка сила.
Албански: pafuqi, dobësi

немош повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
болест, слабост
Албански: dobësi, ligështi

слабост повеќе

(едн.) слабоста
Вид збор: Именка, женски род
слаб
Албански: i dobët
Склоност, симпатија кон некого или нешто.
Албански: molisje

слабота повеќе

Вид збор: Именка, женски род
слаботија

слаботија повеќе

Вид збор: Именка, женски род
Телесна немоќ, мршавост.
Албански: ligështi