weakling - онтологија

баба повеќе

мн. баби
Вид збор: Именка, женски род
Човек со слаба волја, нерешителен, неотпорен.

клекуш повеќе

мн. клекушовци
Вид збор: Именка, машки род
клечо
Албански: njeri i dobët moralisht dhe shpirtërisht
Употреба: Разговорно

клечо повеќе

мн. клечовци
Вид збор: Именка, машки род
Физички, духовно или морално слаб човек.
Албански: njeri i dobët moralisht dhe shpirtërisht
Употреба: Разговорно

мекуш повеќе

мн. мекуши
Вид збор: Именка, машки род
Физички и душевно слабо лице, што не може да поднесе физичка или душевна болка.

мочко повеќе

мн. мочковци
Вид збор: Именка, машки род
недораснат, неспособен
Употреба: Вулгарно , Пејоратив

мукач повеќе

мн. мукачи
Вид збор: Именка, машки род
плачко

печок повеќе

Види и: спечок (м.)
мн. печци
Вид збор: Именка, машки род
Слаб, неразвиен човек.
Употреба: Дијалектен збор

слабак повеќе

мн. слабаци
Вид збор: Именка, машки род
слаб човек
Албански: njeri i dobët
Слаб, безволен, малодушен човек.
Албански: ngordhalaq

слаботија повеќе

Вид збор: Именка, женски род
Душевно слаб човек.
Албански: dobsak, ngordhalaq
Примери:
Џими беше слаботија.

црв повеќе

мн. црви
Вид збор: Именка, машки род
Ништожен, понизен човек; слабо суштество, дете.
Албански: ngordhalaq
Употреба: Преносно значење