way - онтологија

пат повеќе

мн. патишта
Вид збор: Именка, машки род
Пространство по кое се врши движење на луѓе и превозни средства.
Албански: rrugë
Правец; обично во изрази.
Албански: drejtim
Правец на дејност и развиток.
Албански: drejtim
Употреба: Преносно значење
средство, начин
Албански: mënyrë