watering can - онтологија

вадалка повеќе

мн. вадалки
Вид збор: Именка, женски род
Градинарска канта за вадење, за полевање.
Употреба: Земјоделство

цетка повеќе

Вид збор: Именка, машки род
Прскалка за поливање цвеќе.