vivid - онтологија

буен повеќе

бујниот
Вид збор: Придавка
жив, развиен
Албански: i zhvilluar, i gjallë
Употреба: Преносно значење

жив повеќе

живи
Вид збор: Придавка
јасен, светол, изразит, лесно восприемлив
Албански: i gjallë
Употреба: Преносно значење

пластичен повеќе

пластични
Вид збор: Придавка
релјефен, живописен, сликовит
Албански: plastik
Употреба: Преносно значење