virtuoso - онтологија

виртуоз повеќе

мн. виртуози
Вид збор: Именка, машки род
Врвен репродуктивен уметник, во прв ред музичар, кој совршено владее со техниката на својата уметност.
Албански: virtuoz
Употреба: Музика и танц
Добар познавач на нешто, мајстор во својата работа.
Албански: virtuoz
Употреба: Преносно значење , Разговорно