veterinary - онтологија

ветерина повеќе

(едн.) ветерината
Вид збор: Именка, женски род
Наука за болестите и за лекувањето на животните.
Употреба: Медицина

ветеринарен повеќе

ветеринарниот
Вид збор: Придавка
Што се однесува на ветерина и на ветеринар.
Употреба: Медицина

ветеринарство повеќе

(едн.) ветеринарството
Вид збор: Именка, женски род
ветерина
Албански: veterinari
Употреба: Медицина
Ветеринарна дејност.
Албански: veterinari
Употреба: Медицина