vacationer - онтологија

годишноодморец повеќе

мн. годишноодморци
Вид збор: Именка, машки род
Лице на годишен одмор.
Употреба: Туризам

летувалец повеќе

Види и: летувач (м.)
мн. летувалци
Вид збор: Именка, машки род
Тој што оди на летување.

летувач повеќе

Види и: летувалец (м.)
мн. летувачи
Вид збор: Именка, машки род
Тој што оди на летување.

феријалец повеќе

мн. феријалци
Вид збор: Именка, машки род
Член на феријалниот сојуз.
Употреба: Архаизам , Туризам