upper - онтологија

горен повеќе

горни
Вид збор: Придавка
Што е на високо место.
Албански: i sipërm
Што се облекува одозгора.
Албански: i sipërm

горни повеќе

горниот
Вид збор: Придавка
Во топоними - Горни Полог, Горни Сарај; горни крај.
Дел од куќа.
Дел од нива.

згорен повеќе

згорниот
Вид збор: Придавка
Што е врз, над нешто, горен.

озгорен повеќе

озгорниот
Вид збор: Придавка
горен