unnecessary - онтологија

беспотребен повеќе

беспотребниот
Вид збор: Придавка
непотребен, излишен

ненужен повеќе

ненужниот
Вид збор: Придавка
Што не е нужен.

непотребен повеќе

непотребни
Вид збор: Придавка
Што не е потребен.