unjust - онтологија

криво повеќе

Вид збор: Прилог
неправедно, невистинито
Албански: pa të drejtë

неправ повеќе

неправиот
Вид збор: Придавка
Што е несправедлив.

неправеден повеќе

неправедниот
Вид збор: Придавка
Што не е заснован на правда.

неправичен повеќе

Види и: несправедлив (прид.)
неправичниот
Вид збор: Придавка
несправедлив

несправедлив повеќе

несправедливиот
Вид збор: Придавка
Што не е справедлив.