uncouth - онтологија

недоделкан повеќе

недоделканиот
Вид збор: Придавка
Што не е доделкан, што не е со делкање обработен до потребната мера.

неизделкан повеќе

неизделканиот
Вид збор: Придавка
Што не е изделкан, необработен со делкање.
Примери:
Неизделкан камен.