unconvincing - онтологија

лабав повеќе

лабави
Вид збор: Придавка
Што не е сигурен, што не е убедлив.
Албански: i pasigurt
Употреба: Преносно значење

неубедлив повеќе

неубедливиот
Вид збор: Придавка
Што не е убедлив.

неуверлив повеќе

неуверливиот
Вид збор: Придавка
Што не е уверлив, што не може да увери.