twitter - онтологија

Твитер повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, машки род
Социјална, друштвена мрежа која нуди услуга за друштвено вмрежување и микроблогирање.
Употреба: Информатика

цвркање повеќе

Вид збор: Именка, среден род
цврка

цвркот повеќе

Вид збор: Именка, машки род
Цвркотење, цвркање, цврчење на многу птици.
Употреба: Зоологија
Примери:
врабечки цвркот

цвркотење повеќе

Вид збор: Именка, среден род
цвркоти

чирикање повеќе

Вид збор: Именка, среден род
црцорење

чуруликање повеќе

Вид збор: Именка, среден род
чурулика