turtle - онтологија

желка повеќе

мн. желки
Вид збор: Именка, женски род
Копнено и водно животно покриено со цврст оклоп што се движи бавно на четири нозе, кои заедно со главата може да ги вовлече во оклопот.
Латински: Testudinata
Употреба: Зоологија

желурок повеќе

мн. желуроци
Вид збор: Именка, машки род
мажјак од желка
Употреба: Зоологија