turn white - онтологија

обелее повеќе

Види и: обели (св.)
обелеат
Вид збор: Глагол, свршен
обели

платноса повеќе

(се) платносаат
Вид збор: Глагол, свршен
Побледе во лице како крпа.
Примери:
Сиот се платносал.