tungsten - онтологија

волфрам повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, машки род
Вид хемиски елемент, тврд и тежок метал со светлосива боја што се употребува за добивање специјален челик и влакна за светилки.
Латински: (W)
Употреба: Хемија