tsetse fly - онтологија

цеце повеќе

Вид збор: Именка, женски род
Обично во составот мувата цеце - африканска мува што ја пренесува болеста спиење.
Латински: Glossina
Употреба: Зоологија , Медицина

цеце-мува повеќе

Види и: цеце (ж.)
мн. цеце-муви
Вид збор: Именка, женски род
цеце
Употреба: Зоологија , Медицина