trough - онтологија

бака повеќе

мн. баки
Вид збор: Именка, женски род
Сад во кој се става крмата за стоката.
Употреба: Дијалектен збор

копанка повеќе

мн. копанки
Вид збор: Именка, женски род
Корито од издлабено дрво, обично за хранење на стоката.

корито повеќе

мн. корита
Вид збор: Именка, среден род
Длабок издолжен сад од дрво, лим или пластика што се користи за перење, капење или за хранење добиток.
Албански: govatë, koritë