town - онтологија

варош повеќе

Вид збор: Именка, машки род
Стар дел од град, обично на издигнат терен.
Српски: варош
Употреба: Архитектура и градба , Дијалектен збор

град повеќе

мн. градови
Вид збор: Именка, машки род
Големо населено место кое претставува административен, културен и стопански центар на некоја област.
Албански: qytet
Употреба: Географија

градиште повеќе

мн. градишта
Вид збор: Именка, среден род
град
Албански: qytet
Употреба: Архитектура и градба , Аугментатив

населба повеќе

мн. населби
Вид збор: Именка, женски род
Дел (обично новоизграден) од град.
Албански: lagje
Употреба: Архитектура и градба