toward - онтологија

кон повеќе

Вид збор: Предлог
Насока, правец на движење.
Насоченост, остварување на одредена цел.
Значење на приближноcт за место, простор.
Значење на приближноcт за време.
Значење на приближноcт за количество.
Значење на присоединување, приклучување, додавање.
Однос спрема некого или нешто.