tolerate - онтологија

поднесе повеќе

поднесат
Вид збор: Глагол, свршен
Се помири, прими трпеливо.
Албански: toleroj

толерира повеќе

толерираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Трпи, поднесува некого или нешто.