tired - онтологија

изморен повеќе

изморениот
Вид збор: Придавка
Што многу се изморил.

морен повеќе

морниот
Вид збор: Придавка
уморен

скапан повеќе

скапани
Вид збор: Придавка
Кој загубил сила.
Примери:
Сиот сум скапан.

уморен повеќе

уморениот
Вид збор: Придавка
заморен
Употреба: Медицина