timeless - онтологија

безвременски повеќе

безвременскиот
Вид збор: Придавка
Незасегнат од времето.

вонвременски повеќе

вонвременска
Вид збор: Придавка
Што не зависи, не е врзан за определено време.

надвремен повеќе

надвремениот
Вид збор: Придавка
вечен
Употреба: Биологија
Примери:
вечниот и надвремен Господ