time-phased - онтологија

орочен повеќе

орочени
Вид збор: Придавка
Парични средства што може да се подигнат по одреден рок.
Албански: depozituar
Употреба: Економија

срочен повеќе

срочена
Вид збор: Придавка
Кој е сврзан со определен срок.
Примери:
Срочно плаќање.