threshing - онтологија

вршидба повеќе

мн. вршидби
Вид збор: Именка, женски род
Раздвојување на зрната на житото од класот со помош на вршало или вршалка.
Албански: shirje
Употреба: Земјоделство
Времето кога се врши житото.
Албански: shirje, korrje
Употреба: Земјоделство

вршило повеќе

мн. вршила
Вид збор: Именка, среден род
Вршење жито.
Албански: shirje
Употреба: Земјоделство